2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 3.

Kapu gyártás

A kapuk egyszerre több szerepet is betöltenek: az ingatlan biztonságát védi az idegenekkel szemben, viszont könnyű átjárhatóságot biztosítanak az ingatlan tulajdonosának, illetve a kerítés részeként az esztétikus megjelenésben is fontos szerepet játszanak, harmonizálniuk kell a kerítéselemekkel, homlokzatokkal.

Nincs két egyforma ingatlan vagy telek. Minden helyzetben, minden elképzeléshez más-más kapu kialakítások illenek. A Fertechnik Kft. a kapu gyártása során az előbb említett kritériumoknak mind megfelelő, minőségi, szükség szerint egyedi megoldásokat alkalmazó kapukat készít el, célunk ügyfeleink igényeinek maximális kiszolgálása.

Az alábbiakban az általunk gyártott és beépített kaputípusokat mutatjuk be:

Tolókapu gyártás

Több, hasonlóan működő kapufajtát is szokás tolókapunak nevezni. Mi fontosnak tartjuk megkülönböztetni őket, hiszen a gyártás és beépítés tekintetében is lényeges különbségeket takarnak a fogalmak. Tolókapu alatt minden olyan kapufajtát értünk, amely a kapu síkjával párhozamosan mozog. Amennyiben az alján görgők vannak felszerelve, melyeket egy sín vezeti gördülés közben, úgy gurulókapunak nevezzük. Az alsó görgősor és sín nélküli megoldást pedig úszókapunak hívjuk.

A tolókapuk nagy előnye, hogy roppant helytakarékosak és nagyobb kapunyílások esetén is megbízható, jól használható megoldást kínálnak. Hátrányuk viszont, hogy karbantartás-igényesebbek és drágábbak az egyszerű kaputípusokhoz képest.

Úszókapu gyártás

Az úszókapun tehát sín és görgő nélküli tolókapu, a kapu és a hozzá tartózó motor egy betontömbhöz van rögzítve, amelynek helyét a kapunyílás mellett kell kialakítani.

Előnyei között szerepel, hogy

Egyetlen hátránya a gurulókapuval szemben az, hogy a kinyitásához hosszabb helyre van szükség, ugyanis a szárnyának hossza a megfelelő egyensúlyozás miatt, a kapunyílás méretéhez képest 20-30%-kal kell, hogy hosszabb legyen. De mindenhol, ahol a terület a megfelelő adottságokkal rendelkezik érdemes az úszókapu gyártása és beépítése mellett dönteni.

Nyíló kapu gyártás

A nyíló kapuk a hagyományos, egyszerűbb kaputípusok közé tartoznak, szerkezetük sem számít komplexnek, és kevésbé karbantartás igényesek, mint a tolókapuk. A rögzítésük oszlopokon, zsanérral van megoldva. Két fajtájukat különböztetjük meg, az egy-, illetve kétszárnyú nyíló kapukat.

Az egy- és a kétszárnyúak változat előnyei között is elmondható, hogy mind a gyártásuk, mind a beépítésük olcsóbb és könnyebb, kézzel és motorikusan is működtethető, viszont a nyílás miatt helyigényesebbek az egyéb kaputípusoknál, emelkedőkön kevésbé praktikus az alkalmazásuk.

Kovácsoltvas kapu gyártás

A kovácsoltvas kapuk anyagfelhasználásukat és gyártástechnológiájukat tekintve is eltérnek az fenti kapuktól. Masszívabbak és ugyanakkor dekoratívabbak is, kifejezetten ajánlott műemlék jellegű épületekhez. Formaviláguk sokszor már művészi szintre emelkedik. Az eleganciát életre keltő aprólékos megmunkálás és a gyártás során felhasznált anyagok minősége miatt is a magasabb ár jellemzi a kovácsoltvas kapukat.

Kerítés gyártás

Egy kertes ház arculatának meghatározó elemei közé tartozik a telek határait szimbolizáló kerítés. Emellett a kerítés és a kapu is esztétikai többlettel látja el a kertet és segíti megvédeni a magánterületet az illetéktelen behatolóktól. Ezért sem mindegy, hogy milyen kerítést és kaput gyártatunk, és emiatt fontos odafigyelnünk arra is, hogy azok szakértői kezek által legyenek elkészítve. A legtöbb esetben a helyszíntől és az arra fordítandó összegtől függ, hogy melyik típusú kapu és kerítés lesz az optimális választás számunkra. De a döntésünk meghozatala előtt érdemes figyelembe vennünk az esztétikai és praktikussági szempontokat is.

Az egyedi kapu gyártásnak és kerítés gyártásnak is megvannak a szabályai, amiket be kell tartani. Mindezt  annak ellenére, hogy az építésükhöz nincs szükség engedélyre. Az építés folyamán betartandó előírások közül a következők a legáltalánosabbak:

A kerítés karbantartásával kapcsolatban felmerülő kötelezettségek mindig az építtetőt, tulajdonost terhelik. Éppen ezért célszerű olyan kerítést építeni, amelynek gondozása és karbantartása nem okoz problémát.

Rozsdamentes korlát gyártás

Cégünk az ügyfél igényeinek megfelelően egyedi zártszelvény szerkezetű, cső szerkezetű, pálcás lépcső korlátokat, terasz korlátokat vagy akár térelválasztó korlátokat is elkészít helyszíni szereléssel együtt. A korlátainkat két fajta anyagból gyártjuk, szénacélból és rozsdamentes acélból. A rozsdamentes acél, másik nevén inox, egy igen csak széles körben alkalmazott alapanyag, ami kifejezetten jól ellenáll a rozsdásodásnak. Az ötvözés folyamán felhasznált alapanyagok és azoknak az arányai alapján százötvennél is több fajta rozsdamentes acél létezik, amelyek két közös tulajdonsággal rendelkeznek: legalább 12% krómot, és kevesebb, mint 1,2% szenet tartalmaznak. Ennek a két feltételnek minden féleképpen teljesülnie kell ahhoz, hogy az acélt a rozsdamentes fajtába lehessen sorolni.

A rozsdamentes korlát gyártás egyik legcsábítóbb tulajdonsága, hogy felhasználása elég sokoldalú, mivel beltéren és kültéren is fel lehet használ. Beltéren például csodás dísze lehet a lépcsőnek mind ezt úgy, hogy közben kapaszkodóként funkciónál, de szeparációs célokra is kitűnően alkalmas. Kültéren pedig nagyrészt a balkonok vagy az udvaron található medencék elválasztására használják.

A rozsdamentes korlátokat cégeknek és magánszemélyeknek is egyaránt ajánljuk, mert árérték aranyban ezek a fajtájú korlátok szinte verhetetlenek. És ráadásul az ízlésünknek megfelelően a rozsdamentes korlátokat fával és üveggel is lehet párosítani.

Ha megfelelő a rozsdamentes korlát gyártása folyamán a felületkezelés, akkor a korlát felülete sima és időt álló lesz. Emellett, ha a rögzítése szakszerűen történik, akkor teljes mértékben biztonságos lesz a szerkezet.