2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 3.

Festékszórás

Kompresszoros festékszórás

A kompresszoros szórás folyamán a festéket az adott felületre kompresszorral előállított sűrített levegő segítségével kerül fel. Ennek a fajta módszernek nagy előnye, hogy szép és esztétikus felületeket lehet vele létrehozni. Hátránya viszont, hogy a festékköd hatására létrejövő festékanyag veszteség számottevő és hogy azokat a felületet amelyeket nem tervezünk lefújni nagy odafigyeléssel kell letakarni, hogy megóvjuk ezeket a területeket a festékszennyeződéstől.

Porszórás

Az elektrosztatikus porfestés, porszórás más néven színterezés egy olyan eljárás, melynek folyamán nincs szükség oldószerre. Ennek köszönhetően a hagyományos folyékony festéket igénylő módszerekkel ellentétbe ez egy környezetbarát technológiának mondható. Emellett rendkívül tartós, remekül ellenáll a környezeti hatások által okozózót korróziónak és esztétikai megjelenése sem az utolsó.

A porszórás lényege, hogy a műanyag alapú por állagú festék az álltal, hogy áthalad a szórópisztolyon töltést kap és így az ellenkező töltéssel rendelkező felület képes magához vonzani a festékanyagot. Ezáltal a festék egyenletesen tapad meg az adott felületen. Ezután a következő lépés a beégetés, ahol a festett felülettel rendelkező munkadarabok egy előre 180-200 Celsius-fokra felmelegített kemencébe kerülnek. Majd itt hőhatására a porfesték ráolvad az adott munkadarabra és így ennek köszönhetően egy szép, tartós felület lesz a végeredmény. Azonban mielőtt a porszórás folyamata megkezdődne a festeni kívánt felületnek először át kell esnie egy úgynevezett vegyi előkezelésen. Ennek célja, hogy egy teljesen tiszta, szennyeződésektől és zsíróktól mentes felületet kapjunk, amelyen egy olyan réteg is létrejön ez alatt, ami segíti a festék tapadását. Az előkezelés a munkadarab leszárításával ér véget.

A porszórás acélból, alumíniumból, horganyzott lemezből, öntvényekből és rozsdamentes lemezből készült felületeken alkalmazható, illetve minden olyan anyagon, amely olyan felülettel rendelkezik, ami elektrosztatikusan tölthető és vezetőképes.

Galvanizálás

A galvanizálás egy elektrokémia folyamat, amelynek elsődleges célja egy védő fémréteg létrehozása egy másik fém felületén, így megvédve azt a korróziótól. Emellett ez az eljárás felhasználható felületek megkeményítésére és azok elektromos vezetőképességének javítására is. Ez a technológia alkalmazható műanyag felületeknél is, de ezeknek az eseteknek a száma nagyon csekély. Ennek a folyamatnak a hatására létrejövő új fémréteg teljesen új tulajdonságokkal képes felruházni az adott anyagot.

A galvanizálás folyamata megkezdése előtt az adott felületet elő kell készíteni. Fontos, hogy a munkadarab felszínéről az összes szennyeződés teljes mértékben el legyen távolítva. Ennek érdekében az adott anyag először egy savfürdőbe kerül pár percre, aminek hatására a felületén található szennyeződések feloldódnak. Miután kikerül a savfürdőből azután meg kell várni, hogy a rajta maradt sav lecsepegjen, majd csak ezután kerülhet át egy öblítő fürdőbe. Erre az öblítő fürdőre azért van nagy szükség, mert ennek köszönhetően tűnik el a még csepegtetés után is fennmaradt sav az anyagról. Ezen lépések elvégzése után lehet csak azt kijelenteni, hogy az adott munkadarab megfelelően elő van készítve a galvanizálás folyamatára.

A megfelelő előkészítés után az adott munkadarab átkerül egy úgynevezett galvánfürdőbe, ahol elkezdődik a galvanizálás folyamata. Itt jön létre az új fémréteg a galvánfürdőbe helyezett anyagon. A munkadarab annyi ideig marad ebben a fürdőben, amíg a felszínén kialakuló új fémréteg el nem éri a megfelelő vastagságot.

Mivel a galvanizálás folyamata alatt rengetek mérgező vegyszer kerül felhasználásra ezért vannak szigorú környezetvédelmi és munkavédelmi előírások, amelyeknek a betartásai kötelezőek. Ezeknek az előírásoknak a betartása azért is nagyon fontos, hogy az ezen a területen dolgozok egészsége egyáltalán ne legyen károsítva. Ezért is nélkülözhetetlen az egyéni védőfelszerelések alkalmazása, a káros anyagok elszívása, a levegőbe fúvás használata és az összes berendezés rendszeres karbantartása. Ezen kívül környezetünk megóvása érdekében fontos, hogy az elszívott levegő tisztítása, a szennyvízkezelése, a veszélyes hulladékok kezelése, a savak és lúgok és egyéb veszélyes és mérgező vegyszerek tárolása és szállítása és raktározása és kezelése az előírtaknak megfelelően történjen.