2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 3.

Úszókapu gyártás

Az úszókapu vagy másik nevén lebegő kapu egyfajta tolókapu, így ahhoz hasonlóan a kerítés vonalával párhuzamosan nyílik és csukódik, viszont eben az esetben nincs lefektetve sín a talajszintre, ezért nincs meg annak a lehetősége, hogy a kerék leugrik a sínről, vagy hogy esetleg nagyobb terhelés esetén deformálódik. Az úszókapu és a hozzá tartózó motor egy betontömbhöz van rögzítve, amelyet a kapunyílás mellett kell kialakítani.

Más kaputípusokkal szemben ez a fajta kapurendszer számos előnnyel rendelkezik. Lényegesen kevesebb helyet foglal el a kocsibeálló területéből, mint a nyílókapu. Halkabban és egyszerűbben működik, mint a tolókapú, ezért elegendő neki egy kisebb teljesítményű motor is, emellett lejtős beállónál is könnyebb a beépítése, kevesebb betonozásra van szükség és még ár érték arányban is olcsóbban jön ki. Az úszókapu a környezeti hatásokat is sokkal jobban bírja a többi kapufajtánál szemben annak köszönhetően, hogy időjárási körülményektől védett szerkezeti elemekkel rendelkezik. Magas tűrőképességének hála hosszú élettartalommal rendelkezik. Télen nem tud lefagyni, a pórhó sem jelent neki akadályt és egy vékony megtisztított sávban is probléma nélkül működik.

Egyetlen hátránya a tolókapuval szemben, hogy nyitásához hosszabb helyre van szükség. A szárnyának hossza a megfelelő egyensúlyozás miatt, a kapunyílás méretéhez képest 20-30%-kal kell hosszabbnak lennie. Ezért ahol a terület a megfelelő adottságokkal rendelkezik, ott mindenféleképpen célszerű az úszókapu beépítése mellett dönteni.

Az úszókapu gyártását érdemes szakemberre bízni.

Kapu és kerítés gyártás

Egy kertes ház arculatának nagyban meghatározó eleme a telek határait szimbolizáló kerítés és a ki-bejárás lehetőségét biztosító kapu. Emellett a kerítés és a kapu is esztétikai többlettel látja el a kertet és segít megvédeni a magánterületet az illetéktelenektől. Ezért sem mindegy, hogy milyen kerítést és kaput gyártatunk és arra is fontos oda figyelni, hogy szakértő kezek által legyenek elkészítve. A legtöbb esetben a helyszíntől és a költségvetéstől függ, hogy melyik kapu és kerítés típus lesz az optimális választás. De a döntés meghozatala előtt érdemes figyelembe venni az esztétikai és praktikai szempontokat is.

Az egyedi kapu gyártásnak és kerítés gyártásnak is megvannak a szabályai annak ellenére, hogy az építésükhöz nem kell engedély. Az építés folyamán be tartandó előírások közül a következők a legáltalánosabbak:

  • A kerítésnek mindenféleképpen az adott telek területén kell elhelyezkednie, a kapuk pedig semmiféleképpen sem nyílhatnak a közterületre.
  • Ha nincs helyi építési szabályzat, akkor a tömör kerítés magassága nem haladhatja meg a 2,5 métert.
  • A külön használatú telekrészeket egy telken belül csak és kizárólag áttört kerítéssel vagy élőösvénnyel lehet elválasztani.
  • A közterület használatára veszélyt jelentő megoldásokat a járószint fölött, minimum két méter magasan lehet elhelyezni és csak és kizárólag a kerítés belső oldalán lehet alkalmazni.
  • Az előírás nélkül épült kerítést annak tulajdonosa akármikor el bonthatja.

A kerítés karbantartásával kapcsolatban felmerülő kötelezettségek mindig az építtetőt, tulajdonost terhelik. Éppen ezért előnyös az olyan kerítést építeni, amelynek gondozása és karbantartása nem okoz problémát.

Rozsdamentes korlát gyártás

Cégünk az ügyfél igényeinek megfelelően egyedi zártszelvény szerkezetű, cső szerkezetű, pálcás lépcső korlátokat, terasz korlátokat vagy akár térelválasztó korlátokat is elkészít helyszíni szereléssel együtt. A korlátainkat két fajta anyagból gyártjuk, szénacélból és rozsdamentes acélból. A rozsdamentes acél, másik nevén inox, egy igen csak széles körben alkalmazott alapanyag, ami kifejezetten jól ellenáll a rozsdásodásnak. Az ötvözés folyamán felhasznált alapanyagok és azoknak az arányai alapján százötvennél is több fajta rozsdamentes acél létezik, amelyek két közös tulajdonsággal rendelkeznek: legalább 12% krómot, és kevesebb, mint 1,2% szenet tartalmaznak. Ennek a két feltételnek minden félképpen teljesülnie kell ahhoz, hogy az acélt a rozsdamentes fajtába lehessen sorolni.

A rozsdamentes korlát gyártás egyik legcsábítóbb tulajdonsága, hogy felhasználása elég sokoldalú, mivel beltéren és kültéren is fel lehet használ. Beltéren például csodás dísze lehet a lépcsőnek mind ezt úgy, hogy közben kapaszkodóként funkciónál, de szeparációs célokra is kitűnően alkalmas. Kültéren pedig nagyrészt a balkonok vagy az udvaron található medencék elválasztására használják.

A rozsdamentes korlátokat cégeknek és magánszemélyeknek is egyaránt ajánljuk, mert árérték aranyban ezek a fajtájú korlátok szinte verhetetlenek. És ráadásul az ízlésünknek megfelelően a rozsdamentes korlátokat fával és üveggel is lehet párosítani.

Ha megfelelő a rozsdamentes korlát gyártása folyamán a felületkezelés, akkor a korlát felülete sima és időt álló lesz. Emellett, ha a rögzítése szakszerűen történik, akkor teljes mértékben biztonságos lesz a szerkezet. Mert a korlát beépítése folyamán akadályokba is lehet ütközni. Bőven elegendő, ha a rögzítési módjukra és a bekötésükre vonatkozóan készült terv szakszerűtlen.